HR EN DE
 ANA škola jedrenja 
 

RYA tečajevi i certifikati

RYA programi

Tečajevi britanske Royal Yachting Association (RYA) su najcjenjeniji i najšire međunarodno prihvaćeni programi obuke rekreativnih i profesionalnih jedriličara na svijetu. RYA certifikati, koje polaznici dobivaju uspješnim završetkom tečaja, su u velikom broju zemalja pa tako i u Hrvatskoj priznati kao službene dozvole.
RYA je krovna britanska organizacija za sve vrste rekreativne i natjecateljske plovidbe. Svoju trening shemu, koja osim jedrenja uključuje i upravljanje motornim jahtama, gumenjacima i gliserima, windsurf te plovidbu unutarnjim vodama, razvija već 50  godina uz odobrenje i nadzor državne Maritime and Coastguard Agency.
RYA danas nudi više od 100 teorijskih i praktičnih tečajeva za sve razine znanja i vještina – od početnih, preko naprednih do profesionalnih, a provode se u 2.400 licenciranih trening centara u 50-ak zemalja svijeta. O njihovoj kvaliteti i ugledu svjedoči i podatak da RYA tečajeve godišnje pohađa oko 240.000 ljudi te da oko 24.000 profesionalaca u svijetu plovi s RYA certifikatima.
Uz to, britansko Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo obrane kao i brojne druge državne institucije prihvaćaju RYA tečajeve za potrebe obuke svojih pripadnika. RYA je ujedno i najveći svjetski izdavač nautičkih priručnika i edukativnih materijala, kojih godišnje proda više od 300.000 primjeraka.
ANA je licencirani RYA trening centar od 2008. godine i među prvim je takvim centrima u Hrvatskoj. Do sada je kroz RYA programe koje nudimo – RYA Competent Crew, RYA Day Skipper, RYA Coastal Skipper i RYA Radio VHF – SRC – prošlo više od 400 zadovoljnih polaznika.
RYA tečajeve u ANA-i drže RYA instruktori, educirani u Velikoj Britaniji, a brod na kojem se održavaju opremljen je po visokim britanskim standardima. Naše zadovoljavanje standarda za održavanje RYA tečajeva svake godine potvrđuje redovna RYA inspekcija.
Postavite pitanje
Provjerite cijene ovdje >>>

Gdje smo i kako do nas?

Baza škole, JezeraJezera, Otok MurterKornati


Smješteni smo između dva dragulja Jadranskog mora - NP Kornati i NP Krka

Naša škola jedrenja nalazi se u ACI marini Jezera na otoku Murteru, u samom srcu Dalmacije. Mjestašce Jezera su na jugoistočnoj strani otoka, koji je kopnom preko uskog morskog prolaza povezan pokretnim mostom. Naselje je uvučeno u zaljev oblika potkove koji je okružen pitomim brežuljcima. Zbog svog prirodnog položaja mjesto nije izloženo udarima jačih vjetrova pa je njegova uvala idealna kao pristanište i stanište brodova. Nekad isključivo ribarsko mjesto Jezera i danas su poznata kao najvažnije ishodište za ribolov na jadransku tunu. Prirodan dar, ljepota i razvedenost obale Jadranskog mora, nešto je neobično i rijetko predstavlja istinski susret s morem. Opširnije >>>