HR EN DE
 ANA škola jedrenja 
 

Jedrenje je idealna Team Building aktivnost

Team building jedrenje

 

 

ANA vam donosi odličnu ideju za team building.
Jedrenje!
 

U današnje doba, uspješne tvrtke prepoznaju važnost produktivnosti zaposlenika i harmonične organizacijske klime u cilju postizanja poslovnih ciljeva.
Jedna od idealnih aktivnosti koja poslodavcima može osigurati upravo to, je jedrenje. Jedrenje nudi dinamičan i izazovan prirodni ambijent u kojem su suradnja i timski duh članova posade preduvjet za uspjeh. Naš team building program snažno promovira zajedničko planiranje i provedbu zadataka na atraktivnom i tehnički specifičnom mjestu, kao što je brod na jedra u dinamičnoj, i za mnoge nedoživljenoj igri mora i vjetra. Kroz timski rad na jedrilici koji uključuje planiranje, odlučivanje, rješavanje problema i konflikta, upravljanje sa zahtjevnim resursima, prepoznat ćete potencijale i funkcioniranje svakog člana tima. U provedbi svojih aktivnosti, učesnici će se međusobno bolje upoznati  kroz suočavanje s izazovnim situacijama. Stvorit će se temelj izgradnje odnosa povjerenja i čvršćih veza u stimulativnoj atmosferi. Trajanje team buildinga najviše ovisi o planiranom vremenu koji želite odvojiti – a najčešće od jednog do tri dana, pa čak i do 4 puna dana jedrenja.

Naša ponuda potpuno će se prilagoditi vašim željama i očekivanjima. Mogućnosti su raznolike; vrijeme i prostor za vaša predavanja (naša predavaonica, brod ili neki otok), jedrenje unutar Nacionalnog parka Kornati ili drugdje, spavanje na kopnu ili brodu, prehrana na brodu ili na nekom od otoka, večera uz dalmatinsku klapu, timske uniforme (brendirane majice) i slično.
 
Što vas očekuje kroz dan?
Jutarnja predavanja pripremaju posadu za uloge u upravljanju jedrilicom. Tijekom jedrenja, svi učesnici su aktivno uključeni u izvršavanje zadataka potrebnih u plovidbi. Večeri će biti ispunjene osvrtom na dnevne događaje, druženje, opuštanje i zabavu.
 
Za timove čiji članovi su već dobri jedriličari, a žele se okušati u natjecateljskom jedrenju, možemo organizirati interne regate. Ovo će dodatno doprinijeti izgradnji jedriličarskih vještina, timskog duha i poticanju natjecateljskog uzbuđenja.
 
Ukoliko želite provesti vrijeme s poslovnim partnerima u neformalnom i opuštajućem okruženju, a ipak imati mogućnosti za poslovne razgovore, za vas možemo organizirati  korporativno jedrenje.

Klijenti koji su nam poklonili svoje povjerenje i bili zadovoljni team building  i korporativnim jedrenjem su domaće i međunarodne tvrtke: Eurotrade, Combis, IN2, VIP, Hypo-leasing, Oracle, SiMobil, Ewe Comp, Avtera BiH, Coca-Cola, ABS Ltd, Aquasystemi, Tenecco Automotive Europe, Mellon Serbia i mnogi drugi.
 
Prema našem dugogodišnjem iskustvu u organizaciji team buildinga, jedrenje murterskim i kornatskim arhipelagom pokazalo se idealnim. Stalna prisutnost vjetra kao jednog od najbitnijih faktora za jedrenje, prekrasna priroda i odlična gastronomska ponuda čine naš team building odličnom aktivnošću za poticanje i razvoj timskog duha.
 
U nastavku donosimo jedan od primjera organizacije dvodnevnog team buildinga.
 
DAN 1.
 
Dolazak u Jezera, otok Murter - dočekat će vas vaši instruktori jedrenja  te ćete se uz piće dobrodošlice opustiti uz more i pripremiti za jedrenje. Prvi korak prema pučini bit će upoznavanje s jedrilicama i osnovnim sigurnosnim mjerama.
Slijedi isplovljavanje prema Kornatima, jednom od najljepših Nacionalnih parkova Hrvatske. Legenda kaže da su Kornati nastali od bijelog stijenja koje je Bogu preostalo pri stvaranju svijeta te ih razbaca i kad vidje što je dobio odluči da ništa ne mijenja.
Na jedrilici svi rade sve. Nakon potezanja konopa, određivanja rute i manevriranja oko sidrenja, opustit ćete se uz ručak napravljen u brodskoj kuhinji. I tu će do izražaja doći timski duh i sposobnosti jer je podjela posla u potpalublju zahtjevna. Nastavljate s jedrenjem do otoka Žuta, gdje vas čeka večera u jednom od odličnih restorana. Ali, prije večere vodimo vas do mjesta koje pruža uzbudljiv, veličansten i jedinstven pogled ....
Nakon ovako intenzivnog dana, u san će vas uljuljkati šum valova u brodskoj kabini.
 
DAN 2.
 
Uz prve zrake sunce, uz miris mora i otočkog bilja, zajednički doručak na jedrilici bit će savršen početak još jednog aktivnog dana. Uz dignuta jedra, držimo kurs prema Opatu, uvali na južnom kraju otoka Kornata. Sad ste već dobro uigran jedriličarski tim, ukoliko ste spremni, možete se i utrkivati uz puno akcije i zabave. Mali predah od jedrenja čeka vas uz izvrstan ručak u konobi Opat.
Nakon ručka, vrijeme je za povratak. Smjer Jezera. Puni lijepih dojmova i postignute sinergije kroz ovaj team building privezat ćete jedrilicu i ispunjeni se vratiti radnim obvezama.


Ovo je samo jedna od mogućnosti organizacije team buildinga. Ukoliko se vaše potrebe razlikuju od predloženog, bit će nam zadovoljstvo prilagoditi se vašim željama.
 
 


Team building jedrenje