HR EN DE
 ANA škola jedrenja 
 

Usavršite jedrenje i krstarenje

Usavršavanje i krstarenje


Kako učiti, stjecati iskustvo, ali i odmarati i uživati?

Kada jednom završimo tečajeve jedrenja s kojima smo naučili sve da bi mogli samostalno ploviti, ali fali nam dodatnog iskustva, milja u jedrima ili ono što je najčešće - jednostavno ne možemo skupiti „ekipu“ koja bi išla na jedrenje… Ako želite sedam dana na moru u kombinaciji odmora i ponavljanja usvojenog znanja te bijeg od užurbane svakodnevice, ANA vam nudi izbor dodatnih programa jedrenja - krstarenja.
Kroz naše programe usavršavanja krstarenja ponoviti će te usvojena znanja, skupljati nautičke milje i iskustvo, vidjeti prekrasne destinacije koje nudi naše prelijepo more, družiti se s dragim ljudima, a sve pod paskom naših instruktora – kako bi vaš tjedan na jedrenju bio opušten i koristan.

Elafati Dubrovnik

Odobalno jedrenje do Otranta

Ako za vas vrijede riječi Jože HorvataKoga jednom opere more – taj više bez njega ne more“, onda je off shore jedrenje do Otranta ono što vam treba. Opširnije >>

Jedrenje do Dubrovnika

Na Jadranskoj obali, naš najpoznatiji grad je Dubrovnik. Zato smo se na ovom jedrenju tamo i uputili. Opširnije >>
NP Mljet

Jedrenje do Crne Gore

Na ovom jedrenju posjetiti ćemo naše južne susjede i grad Kotor.

Opširnije >>

Otoci Vis i Lastovo

Jedrenje Kornatima

Za jedriličare koji su savladali osnovni i napredni tečaj, za one koji su dobro zaraženi virusom jedrenja i za koje nema nade da skoro prizdrave pripremili smo upravo ovo krstarenje. Opširnije >>

Off shore tečaj Malta

Jedrenje Mljet, Korčula i Vis

Na ovom krstarenju skupiti će te dodatnih 200 nM, ponoviti navigaciju, organizaciju posade i broda za višednevno krstarenje, te otkriti tri prekrasna bisera našeg Jadrana. Opširnije >>

Dan i noć - navigacijsko priobalno jedrenje

Oploviti hrvatski dio Jadranske obale od sjevera do juga – od Savudrije do Cavtata… Zašto ne. Opširnije >>

Gurmanski tečaj

Gurmansko jedrenje

Gurmanski tečaj je organiziran na jedrilici koja ne samo da je opremljena sa svom  jedriličarskom i sigurnosnom opremom, već također ima prostran i moćan hladnjak i vrlo učinkovit štednjak s pećnicom. Opširnije >>

Regatno jedrenje

Za sve one koji se žele oprobati u natjecateljskom jedrenju, pripremili smo ovaj program, a koji završava sudjelovanjem na regati. Opširnije >>Gdje smo i kako do nas?

Baza škole, JezeraJezera, Otok MurterKornati


Smješteni smo između dva dragulja Jadranskog mora - NP Kornati i NP Krka

Naša škola jedrenja nalazi se u ACI marini Jezera na otoku Murteru, u samom srcu Dalmacije. Mjestašce Jezera su na jugoistočnoj strani otoka, koji je kopnom preko uskog morskog prolaza povezan pokretnim mostom. Naselje je uvučeno u zaljev oblika potkove koji je okružen pitomim brežuljcima. Zbog svog prirodnog položaja mjesto nije izloženo udarima jačih vjetrova pa je njegova uvala idealna kao pristanište i stanište brodova. Nekad isključivo ribarsko mjesto Jezera i danas poznata kao najvažnije ishodište za ribolov na jadransku tunu. Prirodan dar, ljepota i razvedenost obale Jadranskog mora, nešto je neobično i rijetko te predstavlja istinski susret s morem. Opširnije >>>

Voditelji programa i instruktori


Živko Matutinović

Živko Matutinović

šef ANA baze Jezera / otok Murter
Rođen 1955. u Zaostrogu. Jedrenjem se bavi od gimnazijskih dana. U ANA-i radi kao instruktor od 1992. godine. Te iste godine sudjeluje na 'Columbusu' - regati preko Atlantika povodom 500 godina otkrića Amerike. Jedan je od rijetkih i odabranih koji može istaknuti svoje sudjelovanje na najtežoj jedriličarskoj utrci oko svijeta Whitbread (1993./94.) danas poznatiji kao Volvo Ocean Race. Od 2000.-te godine šef je baze škole u Jezerima gdje predano prenosi svoje bogato pedagoško i jedriličarsko iskustvo. Svake godine na kraju sezone vodi 14-to dnevni ANA-in tečaj do Malte i nazad.

 

Školski brodovi


Školski brodovi Praktični dio obuke na osnovnim i naprednim tečajevima održava se na desetmetarskim školskim jedrilicama.

Oprema broda u skladu je sa programom tečajeva koji podrazumjevaju stjecanje vještine i uigranosti posada u temeljnim jedriličarskim manevrima i opreracijama. Postupci promjene konfiguracije jedara, provodi se zamjenama tipova prednjih jedara i kraćenja glavnog jedara, bez pomoći mehanizama za uvlačenje jedara. Svojstva i oprema broda podređena je namjeni školskog broda.

 

brodovi tipa Elan 333 i Beneteau First Za više stupnjeve školovanja (skiperski tečajevi, svi dodatni programi) na raspolaganju su brodovi tipa Elan 333 i Beneteau First 36.7.

Oprema ovih brodova pruža sav dostatan komfor za višednevni boravak na brodu. Brod ANA no2 (elan 333) opremljen je svom potrebnom opremom koju propisuje RYA regulativa.